Bij het sorteren en opruimen van foto's vond ik diverse foto's die uit Eastermar komen. Via Hinke de Vries (nu Henny Schaap) heb ik al diverse namen doorgekregen, maar nog lang niet alle.

Mogelijk dat bezoekers van uw website hierop mensen (mogelijk zichzelf) herkennen. Mijn ouders kan ik het niet meer vragen, zij zijn overleden (mem in 1994, heit in 1995).

Hieronder enkele namen die ik (nu) weet:

1. Op de foto van 't Haventje staan links onder de boom mijn (oudste) broer Sieberen en ik (Jetske Idzenga). De winkel van Meijer - later Betten is rechts duidelijk te zien: wit. Ook is volgens mij het pand van kapper Van der Ploeg zichtbaar. De foto's van 't Waltsje (dat heet toch zo?) en het torentje zijn gewoon mooi, maar zonder mensen.

2. De feestfoto is genomen op 't Breed en het was hoogstwaarschijnlijk bevrijdingsdag 1955. Op de voorgrond staat mijn moeder: Anne Idzenga-Algera met mijn broertje Teun op de arm. Van mijn zus Gelske krijgt ze het (kapotte) parasolletje (van mij) aangereikt. Naast Gelske zit Lutske Bojes en ik - Jetske - kijk tussen hen door. Op de voorste bank zitten Louke (?) Pool (met de vlek - op de foto die ik scande is dat een oranje (!) vlek) en rechts van hem een broer van hem volgens mij. Verder ken ik geen namen.

3. Reciteerclub om de tafel - uit papieren van mijn vader (Piet Idzenga) kreeg ik de indruk dat die club Wardy heette? Namen (gegevens van Hinke de Vries): Links beginnen. Matsje Groenewoud, Hinke de Vries, Houkje Hamstra, weet niet, Feike Hamstra, Piet Idzenga, Fim Posthumus, weet ik niet, Alie Talma, Willem v.d. Brug, Griet Algera, Hilly Groenewoud.

4. Knapenvereniging (gegevens van Hinke de Vries). Links voor 1,2,3, ken ik niet, meisje Roorda, Joke de Haas, Wieke van der Wal. Links achter, Ale Brouwer, weet niet, Johannes Schaafsma, Wolbert Huizinga, Griet Veerman.

Jetske Idzenga. Ik ben in 1951 in Eastermar geboren en heb er tot 1956 gewoond.

 

kopie van knapenvereniging.jpg

kopie van reciteerclub (wardy) om de tafel.jpg

kopie van feest eastermar 5-5-55.jpg

kopie van \'t waltsje.jpg

kopie van \'t torentje.jpg

kopie van \'haventje 1953.jpg

 

Oare artikels mei âlde foto's en ferhalen:
Ek nijsgjirrich: