Douwe Kootstra zorgt voor een hete herfst in Friesland. Hij gaat de provincie door met schunnige volksverhalen uit de nieuwe bundel Wiete Poes, en oare ûnfoege ferhalen

Utjouwerij Regaad organiseert Gleon yn ’e keet: een toernee langs Friese dorpshuizen en kroegen, met schunnige verhalen verteld door Douwe Kootstra en rode-oortjesmuziek van folkssanger Sytse Sneekweek. Na afloop worden de hoogtepunten gedraaid uit het Nederlandstalige ‘schuine’ genre.

Aanleiding voor de toer is de verschijning van Wiete Poes, en oare ûnfoege ferhalen van Jurjen van der Kooi en Douwe Kootstra. Het is het eerste boek met onfatsoenlijke volksverhalen in het Fries. In de vorige eeuw zijn er talloze volksverhalen verzameld en in boeken en de Volksverhalenbank vastgelegd, maar altijd ontbrak er één categorie: de (vele) verhalen met een sterk seksuele inslag.

De toernee Gleon yn ’e keet komt nog in Burgum, Groningen en Drachten:


Zaterdag 11 novimber – Burgum – Kiehool
Vrijdag 24 november – Groningen – Bernlef
Zaterdag 25 novimber – Drachten – Café Marktzicht

Aanvang steeds om 20.30 uur. Gratis toegang!

Het boek is te koop bij de optredens.

fd wiete poes gleon yn e keet e1509113407950

Kontakt mei Eastermar.nl

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

Nei boppe