IMG 0186

Eastermar, dorp vol verhalen!

De Verhalenkamer is geschikt voor individuele bezoekers en voor kleine groepen


Hier kunt u beroemde en beruchte
volksverhalen uit de Friese Wouden beluisteren, zien en lezen, zowel in het Fries als in het Nederlands

De Verhalenkamer vindt u in een mooie bedstedekamer in het voorhuis van een oude boerderij uit 1795 aan de haven in Eastermar.
Hier kan de bezoeker genoeglijk naar verhalen luisteren, films bekijken of plaats nemen aan de leestafel.

U kunt een selectie van afwisselende volksverhalen in het Fries en Nederlands beluisteren vanuit een luie stoel. De aansprekende verhalen zijn prachtig ingesproken door Douwe Kootstra en Romkje Bosma.
 Een filmportret over Nederlands' grootste volksverhalenverzamelaar Dam Jaarsma is te zien en er zijn enkele documentaires over volksverhalen.

Door Dam Jaarsma en anderen verzamelde en opgetekende volksverhalen, door Jaarsma geschreven gedichten en kinderboeken liggen ter inzage op de leestafel. Ook het uitverkochte jubileumboek Mearkes út 'e Wâlden is hier te lezen en er liggen krantenartikelen en tijdschriften over en met verhalen. Wie weet komen er mooie verhalen los aan deze lees- en stamtafel, want het is ook een ontmoetingsruimte!

Kleinere groepen
De intimieme Verhalenkamer is ook zeer geschikt voor de ontvangst van kleine groepen, zoals een familie-uitje, een personeels-uitje of een gezellig samenzijn met vrienden. Bijvoorbeeld met een verhalenverteller, al dan niet afgewisseld met live muziek. Maar u kunt ook denken aan een High Tea, een verhalendiner, een workshop, een overleg of vergadering, een ... (vult u maar in).
Voor uw groepsuitje stellen wij graag een arrangement naar wens samen. Er zijn vele mogelijkheden in verschillende prijscategorieën.

Rondleiding 'Dorp vol verhalen' / 'Doarp fol ferhalen'
U kunt een ontvangst in de Verhalenkamer ook goed gebruiken als verzamel- en startpunt voor een leuke en informatieve dorpsrondleiding met verhalen door het mooie Eastermar.

Fiets- en wandeltochten
De Verhalenkamer is ook een mooi start- en eindpunt voor een fiets- of wandeltocht door het prachtige coulissenlandschap van de Noordelijke Friese Wouden. Nationaal Landschap ‘de Noardlike Fryske Wâlden’ is een kleinschalig, intiem landschap. De unieke combinatie van landbouwgronden, natuur en cultuurhistorie maakt het zeer geschikt om per fiets of te voet te doorkruisen. In de Verhalenkamer kunt u een gratis papieren routekaart krijgen voor routes met verhalen en achtergrondinformatie.

Openingstijden:
De Verhalenkamer is open op afspraak. Via de beheerder Pauline van Apeldoorn kunt u een afspraak maken: , tel: 0512 - 471885 of 06 - 10854464. Bgg 06 - 24789009.
Belt of mailt u gerust voor een afspraak. Wees welkom, alleen of met een groep!

Adres:
Snakkerbuorren 6, 9261 VM Eastermar

Kosten:
Toegang gratis. Een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

P1020204 kopie

IMG 0235 kopie

IMG 0247 kopie 

Kontakt mei Eastermar.nl

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

Nei boppe